Utilaje folosite în productie

Utilaje folosite în prelucrarea, fasonarea și prelucrarea pietrei

Din dorinta de a fi mereu în pas cu ultimele aparitii în domeniul nostru de activitate, compania noastră a investit și investește constant în aparatură de ultimă generatie pentru a diversifica produsele obtinute în urma procesului de tăiere și prelucrarea pietrei .

Ultimele achizitii ale societătii noastre s-au realizat în 2018 prin fonduri europene, în cadrul proiectului ”Îmbunătătirea Competitivitătii AUTO COM CICU SA prin diversificare” si sunt reprezentate de ROBOTWIRE SPACE 2600, o inovatie în domeniul tăierii și prelucrării pietrei și încărcătorul frontal MERLO P120.10 HM.

prelucrarea pietrei

1. ROBOTWIRE SPACE 2600 – Pellegrini Meccanica S.P.A.

Mașina ROBOTWIRE a fost proiectată și fabricată pentru a tăia profile 2D și 3D în marmură, granit și alte tipuri de piatră ornamentală cu ajutorul unui fir diamantat rotit de două volane, un motor și un alt element neutru mobil la nivel orizontal pentru tensionarea respectivului fir.

Mișcarea de tăiere se obtine prin coordonarea alunecării verticale a celor două grupuri port-volan pe două coloane de ghidare și prin alunecarea orizontală a căruciorului port-blocuri. Răcirea firului diamantat se efectuează cu apă care are în plus și scopul de a antrena cu sine rebuturile de tăiere, reducând astfel emisia de pulberi în aer.

RobotWire Space 2600 este singura mașinărie de acest gen din tară, având caracteristici unice, proiectele fiind realizate prin intermediul unui CNC (tablou de comandă), într-un program special denumit ROBOTDRAW.

Cu ajutorul mașinăriei se pot realiza de la stâlpi ornamentali, coloane, bănci, fântâni ornamentale, vaze pentru grădină etc până la monumente funerare.

Mașinăria poate găzdui blocuri de piatră cu o înăltime maximă de 1,70m, o lătime maximă de 2,60 m și o greutate maximă a blocului de piatră de 18 tone.

2. Linie completă: debitare, șlefuire, lustruire si bizotare piatră – GREGORI -SIMEC

În vederea obtinerii plăcilor de diverse dimensiuni și grosimi, compania noastră detine o linie completă care debitează blocuri de piatră (marmură și granit), până la lătimi de 60 cm, calibrează, lustruiește, șlefuiește și bizotează plăci cu grosimi cuprinse între 1 și 5 cm.

3. Manipulare – descărcare blocuri de piatră

Pentru manipularea blocurilor de piatră și a produselor rezultate în urma prelucrării pietrei, precum și pentru descărcarea blocurilor de piatră, compania noastră detine următoarele utilaje:

  1. Macara RDK 300 – 30 tone
  2. Încărcător frontal cu brat telescopic MERLO P120.10 HM- 12 tone (achizitionat în 2018 în cadrul proiectului ”Îmbunătătirea Competitivitătii AUTO COM CICU SA prin diversificare”)

MERLO P120.10 HM- 12 tone